home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
2000 ad (2000)

Gongyuan 2000 nian

Acteurs Aaron kwok EXTRA'S 
Daniel Wu  
James Lye - Directe scène toegang
Phyllis Quek -
Gi Gi Choi -
Regisseur Gordon Chan -
Speelduur 96 Min -
Productie maatschappij Peoples productions -

 

Twee vrienden Peter (Aaron Kwok) en Benny (Daniel Wu) lijden een zorgeloos en rijk leven. Hoofdzakelijk houden ze zich bezig met het spelen van computer spelletjes en het kopen van de allernieuwste technische snufjes. Dit alles word abrupt verstoord als peters broer opeens verdacht wordt van het stelen van een hightech computer programma. Dit programma is gemaakt om alle belangrijke computers in de wereld compleet plat te leggen. Omdat de broers niks gedaan hebben denken ze dat ze niks te vrezen hebben. Na verhoor op het politie bureau word Peter vrij gelaten en zijn broer overgebracht naar een andere locatie. Helaas komt hij hier nooit aan want een brute aanslag kost hem en diversen agenten het leven. Peter die getuigen is van de moord op zijn broer slaat compleet door en zet alles op alles om de verantwoordelijke voor deze daad te achterhalen. 

Ik moet zeggen dat ik bijzonder aangenaam verrast werd door "2000 ad". En dit komt hoofdzakelijk door regisseur Gordon Chan die met slowmotion, zwart/wit en stilstaande beelden prachtige de sfeer van een situatie  weet weer te geven. Zorgvuldig ontvouwd het verhaal zich en is er bijzonder veel aandacht aan de details besteed. Een bijzonder stijlvol geregisseerde film dus met duidelijk een groot budget. Dit laatste zie je goed terug in de openingsscène met de straaljagers. Verder heeft de film niks met dit legeronderdeel te maken, het wordt alleen gebruikt om duidelijk te maken dat we niet alleen bang hoeven te zijn voor deze manier van oorlog. Er loert ook gevaar in de oorlog die per computer gevoerd kan worden, met een druk op de knop kan je een heel land plat leggen. Aaron kwok spleet zijn rol vol overtuiging en heeft een geweldige uitstraling. Alleen jammer dat hij te kort schiet in zijn vechtscènes. Ik denk ook niet dat het de opzet was een non-stop actie film te maken, het verhaal staat dus duidelijk op de eerste plaatst. Iets wat we meestal anders om zien in Hongkong films maar bijzonder goed uit de verf komt. Weinig vuistgevechten dus en de momenten dat er gevochten wordt zijn het allemaal korte flitsende beelden, persoonlijk hou ik zelf meer van langere shots. Voor mij was dit deel van de film dus niet echt bevredigend, maar niet storend. wel heel spectaculair is de auto achtervolging door het centrum van Singapore. Duidelijk te zien is dat de stunt mensen enorme risico's genomen hebben om alles mooi op film te krijgen. Neem dus rustig de tijd voor "2000 ad" en laat je verassen door Gordon Chan in deze meeslepende triller. 

Op de hoes van de Dutch film work release staat dat de film 109 minuten duurt, helaas duurt de film in werkelijkheid 99 miuten. Er is dus tien minuten uitgeknipt in deze gedubde versie.  

 

Drager Dvd
Beeld kwaliteit Redelijk (4:3)
Geluid kwaliteit Redelijk (Dolby surround)
Ondertiteling Nederlands
Taal Engels
Uitgever Dutch film works
Waardering         8/10

Terug naar het overzicht.