home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
36 deadly styles (1979)

Shadowboxin

Acteurs Cheung Lik EXTRA'S 
Hwang Jan Lee  
Jeannie Cheng - Directe scène toegang
Fan Mei Sheng -
Yeung Chak-Lam -
Regisseur Joseph Kuo -
Speelduur 90 Min -
Prod. maatschappij Hong Hwa -

 

  Wah-Jee (Cheung Lik) wordt samen met zijn oom (Sham Chin Bo) achterna gezeten door een groep meedogenloze moordenaars aangevoerd door Mien Tsu Mun (Chan Lau). Na een wilde achtervolging kloppen ze aan bij een tempel waar ze hulp krijgen van Huang (Yeung Chak-lam), een vechter die als monnik een terug getrokken leven lijdt. Samen met de andere monniken weet Huang de aanvallers te verslaan, alleen Mien tsu Mun weet te ontsnappen. Als Wah-Jee weer helemaal hersteld is van zijn verwondingen zet Huang hem aan het werk in de tempel. In het begin bevalt het hem prima, maar hoe langer hij in de tempel aan het werk is, des te meer hij een hekel begint te krijgen aan de strenge regels. Hij verlangt naar het vrije leven en besluit de tempel te verlaten. Voor Huang zit er niks anders op dan de jongen te laten gaan. Nog maar net onderweg komt Wah-Jee zijn achtervolger Mien Tsu Mun tegen die ondertussen twee vrienden heeft opgezocht om hem te helpen. Wah-Jee weet wederom van hem te ontsnappen, gelukkig heeft hij kunnen horen wat zijn plannen zijn en gaat snel terug naar de tempel om Huang te vertellen wat hij ontdekt heeft.

Wat het verhaal betreft niet echt een toevoeging aan het genre. Maar de manier waarop het gebracht wordt is absoluut vermakelijk te noemen. Het blijft lang een mysterie wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand is, en dit zorgt er voor dat de film spannend blijft. Van het begin tot het einde is dit een non-stop kung fu gevecht, afgewisseld door trainingen en spelletjes (pak de rijst kom). Het mooiste van “36 deadly styles” vind ik de pruiken die de ‘slechterikken’ op hebben, Wang Jang Lee met een geweldige lange grijze pruik (ik vraag me serieus af hoe ze het voor elkaar gekregen hebben dat hij deze pruik op zijn hoofd ging zetten), Bolo Yeung met rasta vlechtjes en een acteur waar ik de naam niet van weet met blonde pruik (inclusief haarspeldjes) en zwarte baard. Een hilarische gezicht wat regelmatig op mijn lachspieren werkte. De gevechten zijn van hoog niveau, al ben ik van Hwang Yan lee  wat meer gewend. Jack Long heeft een heel klein rolletje (meer een klein gevecht) aan het einde van de film. Toch staat Jack Long als eerste vermeldt op de hoes van de film, verkoop techniek???????. Jeanie Chang de vrouwelijke hoofdrolspeler laat geweldig zien hoe flexibel ze is in de diversen gevechten en trainingen die ze in de film heeft en steelt vooral de show met haar demonstratie van de “8 immortals” vorm tegen het einde van de film. Regisseur Joseph Kuo  staat er om bekend kung fu films met net even dat beetje extra af te leveren en dat is hem wederom gelukt.

 

Drager Dvd
Beeld kwaliteit Redelijk
Geluid kwaliteit Slecht(mono)
Ondertiteling Geen
Taal Engels
Uitgever Vengeance video
Waardering        7/10

Terug naar het overzicht.