home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
The barefoot kid (1993)

Chek Geuk Siu Ji, Chi Jiao Xiao Zi

Acteurs Aaron Kwok EXTRA'S 
Ti Lung  
Maggie Cheung - n.v.t.
Kenneth Tsang -
Ng Sin-Lin -
Regisseur Johnny To -
Speelduur 87 Min -
Prod. maatschappij Cosmopolitan Film -

 

 Na de dood van zijn vader zwerft Kuan Feng Yao (Aron Kwok) rond op zoek naar Tuan Ching Yun (Ti Lung), de beste vriend van zijn vader. Al snel merkt hij dat het er in de grote stad niet zo gemoedelijk aan toe gaat als op het platteland. Gelukkig weet hij zich te redden met zijn indrukwekkende vaardigheid op kung fu gebied. Al snel vindt hij de man die hij zoekt en krijgt een baantje in de weverij waar Tuan Ching Yun werkt. Na al geruime tijd op blote voeten gelopen te hebben is Kuan Feng dolgelukkig als hij een paar veel te grote oude schoenen van Tuan ching Yun krijgt, trots loopt hij hier op rond. Een machtige ambtenaar Ke Hu-Po (Kenneth Tsang) heeft het op de weverij gemunt waar de beiden heren werken en probeert dit op alle mogelijke wijze. Een van de werknemers heeft gok schulden bij Ke Hu-Po en hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Om de man te redden ondertekent de eigenares Miss Ho (Maggie Cheung) een contact waarin zij de schuld op zich neemt. Er moet hard gewerkt worden om het geld van de schuld in te lossen en als dan ook nog eens de weverij in brand gestoken wordt slaan de stoppen bij Kuan Feng Yao door en gaat hij verhaal halen bij Ke Hu-Po, deze blijkt net even de stad uit te zijn. Zonder moeite worden zijn mannen verslagen en het contract terug gehaald. Terug in de weverij krijgt Kuan Feng Yao niet de reactie die hij verwacht had, hij wordt zelf gevraagd om weg te gaan. Boos en in de war besluit hij om mee te doen met het Martial arts toernooi wat er georganiseert wordt. Al snel trekt hij de aandacht van Ke Hu-Po die hem vertelt dat het hele incident van de weverij de schuld was van een van zijn werknemers en dat hij die onmiddellijk laat ontslaan. Goed gelovig als de jongen is treed hij bij hem in dienst als hoofdbeveiliging met alle gevolgen van dien.

Een remake van de klassieker “disciples of Shaolin” het verhaal wijkt iets af, maar de het gevoel wat de film oproept is het zelfde gebleven. Het tempo in de film ligt lager dan de gemiddelde New wave film maar het sterke verhaal maakt een hoop goed. Alle karakters uit de film zijn goed ontwikkeld en het verhaal heeft verschillende lagen. Langzaam wordt er naar een climax toegewerkt die je verbijsterd voor je tv achter laat. Maggie Cheung levert een geweldige prestatie als Miss Ho, eigenares van de weverij en weduwe  die weer het onderspit zal delven wat de liefde betreft. De nadruk ligt dus ook meer op het dramatisch aspect van de film dan bij de gevechten. De gevechte in de film zijn kort maar effectief, iets versneld maar zonder overbodige show stukken. Lui Chai Liang is verantwoordelijk geweest voor de choreografie in deze film en heeft geweldig werk geleverd, vooral als je bedenkt dat Ti Lung (wat leeftijd betreft) zijn top als martial artist wel gehad heeft en Aaron Kwok meer een pop ster is. Kleding en decor zijn door overmatig gebruik van grauwe kleuren sombere maar realistische, dit voegt nog eens extra toe aan de sfeer van de film. Mocht je dus op zoek zijn naar iets meer diepte in je Hongkong film is dit absoluut de film die je zoekt.

 

Drager Video Aaron Kwok Ti Lung
Beeld kwaliteit Redelijk
Geluid kwaliteit Redelijk
Ondertiteling Manderijn/Engels
Taal Cantonees
Uitgever Made in Hongkong
Waardering         8/10

Terug naar het overzicht.