home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..


Casanova Wong

Ca Sa Fa, Jut Saat Fat

Geboorte datum:

Geboren in Korea en zijn film carrière verdeelde hij tussen Korea, Taiwan en Hongkong. Het accent van zijn stijl ligt op de benen, vooral gesprongen trappen is hij erg goed in. Alles met even veel kracht als flexibiliteit. Zijn handelsmerk, een gesprongen trap met flinke aanloop, waarmee hij het voor elkaar krijgt om vier man te raken voordat hij de grond weer raakt. Zijn stijl zorgt dus ook voor waardering bij vele kung fu film fans over de hele wereld. Zijn beste rol is toch uit 'warriors two'. Samen met Sammo Hung haalt hij echt alles uit de kast om het publiek te vermaken. Het extreme 'Wonderman from Shaolin' is samen met 'Mighty four' zijn meest opvallende film een tikkeltje apart maar bijzonder vermakelijk. Momenteel is Casanova Wong gestopt met acteerwerk, maar houdt zich met de productie van film uit Korea bezig en woont in Amerika. 

Geselecteerde films:

Mighty four (????)

Shaolin plot (1977)

Iron Fisted Monk, The (1977) 

Game of Death, The (1978)

Legendary Strike, The (1978) 

Warriors Two (1978)

Master Killers (1978)

Duel of the Seven Tigers (1979) 

Magnificent, The (1979) 

Master Strikes, The (1980)

Kung Fu Kids (1980) 

Game of death 2 (1981)

Rivals of the silver fox (1982)

Warrior of kung fu (1982)

Duel to the death (1983)

South Shaolin & north Shaolin (1984)

Duel to the death

South Shaolin & North Shaolin

 

Terug naar het overzicht.