home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Chi Kuan Chun

Wu Dong-Gai

Geboorte datum: Juni 1949

Aan zijn indrukwekkende verschijning is duidelijk te zien dat Chi Kuan Chun een echte martial artist is. En dit is ook duidelijk terug te vinden in zijn rollen. Want je kan er bijna altijd van uit gaan dat hij een zwijgzaam karakter neer zal zetten. Hij is dus ook meer een vechter dan een acteur en werd vaak gebruikt als tegenpool van Fu Sheng.

Geboren in Kanton onder de naam Wu Dong-Gai. Op zijn negende jaar verhuisde hij naar Hongkong. Door zijn grote interesse in kung fu begon hij in 1961 zijn Hung Gar training in Hong kong onder Sifu Chiu Wai, de oudere broer van acteur Chiu Chi Ling. Hij beoefend nog steeds Hung Gar en heeft een leerling in Munchen, Duitsland. Rond zijn tweeëntwintigste deed hij diverse screentests bij Changs film company, een dochter maatschappij die onder leiding stond van Chang Cheh. Dit leverde hem zijn eerste rol op in de film ‘Men from the monastery’. Een groot aantal films waar hij in speelde staan vandaag de dag bekend als absolute klassiekers. Omdat zijn contract afliep hield Chi Kuan Chun het in 1977 voor gezien bij de Shaw brothers. Hij begon zijn eigen productie maatschappij 'Champion films'. Ook ging hij voor een groot aantal individuele productie maatschappijen aan de slag. Samen met Chen Kuan Tai speelde hij in ‘Iron Monkey’ en maakte nog een aantal klassiekers zoals ‘Eagle claw’ en ‘Shaolin red master’. Op een rustig tempo ging zijn film en tv carričre door totdat hij in 1992 besloot het voor gezien te houden. Exact tien jaar later wist Liu Chia Liang hem wederom voor de camera te krijgen. Hij speelde een rol in ‘Drunken monkey’ en liet zien dat hij ondanks zijn leeftijd nog steeds weet wat vechten is. Momenteel is hij zakenman, maar er is niet echt bekend waar hij zich exact mee bezighoudt. Het is wel zeker dat hij nog steeds een fanatiek beoefenaar van de Hong stijl is en les geeft op een kung fu school in Taiwan. 

Voor zijn officiële website klik hier

Geselecteerde films:

Men from the Monastery (1974)

Shaolin martial arts (1974)

Five Shaolin Masters (1974)

Boxer rebellion (1975)

Marco Polo (1975)

Disciples of Shaolin (1975)

Shaolin avengers (1976)

Shaolin Temple (1976)

Seven-man army (1976)

Magnificent wanderers (1976)

Iron Monkey, The (1977)

Naval commandos (1977)

Eagle's Claw (1977)

Showdown at the Cotton Mill (1978)

Shaolin Red Master (1978)

Ways of Kung Fu (1978)

Shaolin Kung Fu Master (1978)

The massive (1978)

Big Rascal (1979)

Buddha's palm & dragon fist (1980)

Shaolin invincible guys (1981)

The eagle fist (1981)

Iron neck Li (1981)

Blade of doom (1982)

Shanghai 13 (1984)

Drunken Monkey (2002)

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief