home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Game of death 2 (1981)

Tower of death, Sei Miu Taap, Si Wang Ta

Acteurs Tung Lung EXTRA'S 
Roy Horan - Interview Gallery 
Hwang jan Lee - Audio Commentary with Bey Logan 
Lee Hoi Sang - Trailer Gallery 
Casanova Wong - Biography Showcase
Regisseur Ng See Yuen - Production Photo Gallery
Speelduur 93 min - Deleted footage Archive
Productie maatschappij Golden harvest -

 

Tung Lung

Yuen Biao(rechts) in gevecht met de monnik

Tung Lung

Hwang Jan Lee

Billy Lo (Bruce lee) is een voor aanstaand martial artist die op onderzoek uitgaat na de dood van zijn vriend, Chin Ku (Hwang Jan Lee). Via de stiefdochter van de overledene krijgt hij een film in handen met daarop beelden van het landgoed van Lewis (Roy Horan). Lewis is een extreem rijke man die er wat vreemde gewoontes opnahoudt en van Chin Ku zijn vechtsport lessen kreeg. Als op de begrafenis, met een helikopter de kist gestolen wordt aarzelt Billy Lo geen seconde en grijpt zich vast. Niet echt een slimme actie, want na een grote val sterft hij ter plekke. Bobby Lo (Tung Lung) zijn broer laat het er niet bij zitten en zet het onderzoek voort, om vervolgens van de ene verassing in de andere te vallen.

Een van de vele Bruce Lee exploitaties, maar wel een van niveau. De gevechten in deze film zijn van het begin tot het eind van top kwaliteit. Een samenwerking van drie top mensen uit de Hongkong film wereld Raymond Chow (producer), Ng Seen Yuen (Regisseur) en Yuen Woo Ping (choreograaf), het lijkt mij dat dit niet fout had kunnen gaan. Natuurlijk wordt er in het begin van de film op alle mogelijke manieren geprobeerd met oud materiaal Bruce Lee de film in te halen. Het resultaat ziet er goed uit en is op geen enkele manier vergelijkbaar met 'Game of death'. Het verhaal spreekt ook wat meer aan, want waarom zou je een hele film maken met twintig minuten beeld materiaal. Ik denk ook dit dit hoofdzakelijk de reden was waarom deze film gemaakt is. Hongkong wilde graag laten zien hoe het beter gedaan kon worden. Helaas geen nieuwe beelden, maar verknipt bekend werk. Wat 'Game of death 2' tot een leuke film maakt zijn de gevechten en de stijl waarin het gebracht wordt. Duidelijk is de stijl van bruce lee zijn films terug te vinden en alles heeft die lekkere jaren-zeventig sfeer. Over de acteurs zeker niks te klagen want, Hwang Jan Lee laat natuurlijk weer eens meesterlijk zien wat hij in huis heeft en diverse bekende acteurs spelen een kleine rol, o.a. Casanova Wong en Lee Hoi Sang. Yuen Biao is niet echt herkenbaar terug te vinden maar is wel degene die al die geweldige salto's en flips maakt in het laatste gevecht en in het begin opneemt tegen de Shaolin monnik met een stok. Tung Lung krijgt het dus voor elkaar om met de hulp van Yuen Biao Bruce Lee aardig tot leven te brengen. Al had Bruce Lee zelf nooit zo veel salto's gemaakt in zijn gevechten. Dus absoluut geen slechte film en behoorlijk gedetailleerd in beeld gebracht zelfs de soundtrack is goed uitgewerkt. Alles komt goed overeen met wat we gewend zijn uit de old skool kung fu films en is zo als ' Game of death' eigenlijk had moeten zijn. Alleen waarom die scene met die leeuw nodig was zal mij waarschijnlijk nooit duidelijk worden.

Copyright kungfufilms.nl (2003)

 

Drager dvd  Dutch film works video releas  
Beeld kwaliteit Goed (2:35.1)
Geluid kwaliteit goed (5.1 digital)
Ondertiteling Nederlands
Taal engels
Uitgever Hongkong legends
Waardering          7/10

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief