home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Hsiao  Hou

Siu Hau, Xiao Hou, Hau Yiu Chun

Geboorte datum:

Een leerling van acteur/regisseur Liu Chia Liang. Door zijn vaardigheid in acrobatiek komt hij in aanmerking voor de titel -beste acrobaat uit de Hongkong film geschiedenis-. Er is een ding wat Hsiao Hou absoluut te veel heeft en dat is energie. Regelmatig schiet hij als een losgeslagen stuiterbal over het scherm en dit alles nog volledig gecontroleerd ook. Het grote succes kwam met ‘Mad monkey kung fu’, waar hij meteen ook zijn bijnaam ‘monkey’ kreeg, want zijn imitatie van een aap is ongeëvenaard. Helaas speelde Shiao Hou nooit echt grote rollen, meestal een kleine bijrol of tweede hoofdrol. In ‘Disciples of the 36th chamber’ laat hij het beste zien waartoe hij in staat is en geeft de volksheld Fong Sai Yuk een hele nieuwe dimensie. Na het sluiten van de Shaw studio’s is Hsiao Hou hoofdzakelijk aan het werk gegaan achter de schermen als gevechtschoreograaf en heeft zich veelte weinig voor de camera laten zien. Een van zijn meest recente rollen was in ‘Iron monkey’ (1993) waarin hij een kleine rol had als verminkte zwaardvechter en te weinig van zijn kunnen liet zien.

Geselecteerde films:

Iron Fisted Monk, The (1977)

36th Chamber of Shaolin, The (1978)

Dirty Tiger, Crazy Frog (1978)

Dirty Ho (1979)

Mad Monkey Kung Fu (1979)

Kung Fu Genius (1979)

Clan of the White Lotus (1980)

Return to the 36th Chamber (1980)

My Young Auntie (1981)

Legendary Weapons of China (1982)

The fake ghost catchers (1982)

Lady is the boss (1983) 

Disciples of the 36th Chamber (1985)

Millionaire's Express, The (1986)

Eastern Condors (1987)

Pedicab Driver (1989)

Iron Monkey (1993)

Disciples of the 36th chamber

Disciples of the 36th chamber

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief