home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Hsu Chi

Hsu Qi, Shu Kei

Geboorte datum: 14-04-1976

Sexy, uitdagend, maar toch heel onschuldig en terughoudend is de beste manier om Hsu Chi te omschrijven. Geboren in Taiwan. Haar grote droom was model worden. Maar tot haar grote frustratie werd ze keer op keer afgewezen op haar lengte. Om toch een kans te maken als model bracht ze na haar achttiende verjaardag een erotische fotoboek uit en speelde ze in een aantal erotische films. Dit alles bleef natuurlijk niet geheel onopgemerkt en toen acteur/producer Manfred Wong één van haar fotoboeken onder ogen kreeg was hij direct verkocht. Haar filmcarrière begon in de film ‘street angels’, opgevolgd door ‘Sex and zen II’. Met haar rol in ‘Viva erotica’ wist ze de critici te overtuigen en won ze de ene na de andere filmprijs. De overstap van erotiek naar serieus acteerwerk verliep vrij vloeiend en de erotiek verdween stukje bij beetje uit haar rollen. In 1999 speelde ze in de film ‘Gorgeous’ de rol van een onschuldig meisje dat het hart van een zakenman weet te veroveren. De zakenman werd gespeeld door niemand minder dan Jackie Chan. Dit zorgde er voor dat ze niet alleen Hongkong, maar over de hele wereld bekend werd met Shu Chi. Samen met het grote succes ‘Stormriders’ en 'A men called hero', bouwde ze hier mee wereldwijd een enorme hoeveelheid fans op en is er op het internet een bijzonder groot aantal fan-sites terug te vinden met bijna al haar foto’s en achtergrond info.

Geselecteerde films:

Blacksheep affair (1998)

The stormriders (1998)

Gorgeous (1999)

A men called hero (1999)

Millenium mambo (2001)

The transporter (2002)

So close (2002)

The eye 2 (2004)

Seoul raiders (2004)

Confession of pain (2006)

My wife is a gangster 3 (2006)

Terug naar het overzicht.