home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Hui Ying-hung

 Kara Hui Ying-hung, Wai Ying-Hung, Carol Wai, Hui Ya-Hung, Hui Ying-Hong

geboorte datum: 1960

De jongste in de familie en het zusje van Hui Chien Chi. Haar broer en twee zussen werden naar de Peking opera school gestuurd terwijl zij thuis moest blijven bij haar moeder. Tegen het einde van haar tiener jaren begon ze met dansen op straat om wat extra geld te verdienen en werd op deze manier ook ontdekt door Lui Chai Liang. Een opleiding tot actrice volgde en haar eerste rol was in 'Chinatown kid'. Na vele kleine rolletjes speelde ze wat grotere rollen in 'Mad monkey kung fu' en 'the fist of the white lotus' en liet duidelijk zien wat ze in huis had als het om kung fu ging. Liu Chia Liang schreef special voor haar 'My young auntie'. Met deze rol won ze een award voor beste actrice op het Aziatiche film festival. Toen de Shaw studio's zijn poorten sloot belandde ze in diverse actiefilms tegen over de sterren zoals Yuen Biao en Sammo Hung. Ook het New wave genre is vertegenwoordigt in haar indrukwekende lijst van films met 'Zen of sword', een luchtige remake van King Hu's 'A touch of zen'. Na 1994 is ze niet echt actief meer geweest in de film wereld maar om nu te zeggen dat haar carrière over is. Zo af en toe pakt ze namelijk nog wel eens een rolletje mee. Hui Ying Hui weet al bijna 30 jaar haar publiek te vermaken en heeft alle wisselingen in de Hongkong film wereld overleefd en is dus een van de koninginnen van de kung fu film.

Geselecteerde films:

Chinatown Kid (1977) 

Invincible Shaolin (1978)

Dirty Ho (1979)

The tigress of Shaolin (1979)

Mad Monkey Kung Fu (1979)

Clan of the White Lotus (1980) 

Return to the 36th Chamber (1980)

My Young Auntie (1981) 

Martial club (1981)

Cat vs rat (1982)

Legendary Weapons of China (1982)

Lady is the boss (1983)

8 Diagram Pole Fighter, The (1983)

New tales of the flyng fox (1984)

Long road to Gallantry (1984)

Infernal affairs 2 (2003)

A Chinese tall story (2005)

Legendary assasin (2008)

Long road to gallantry

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief