home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Iron Monkey strikes back (1977)

Tough guy, Iron monkey 2, Duel at the Tiger Village

Acteurs Chen Kuan Tai EXTRA'S 
Judy Lee  
Chen Xing - Biografieën van: 
Ling Chai - Chen Kuan Tai
  - Judy Lee
Regisseur Pao Hsueh Li - Chen Xing
Speelduur 87 Min -
Productie maatschappij Film line ent. -

 

Op een van zijn wekelijkse jacht uitstapjes wordt de keizer van China aangevallen en ontvoerd. De ontvoerders weten er voor te zorgen dat niemand dit merkt en vervangen de keizer door een dubbelganger. Het enige verschil tussen deze twee mannen is dat de dubbelganger een tatoeage van een tijger op zijn borst heeft. Een houthakker die ook in het bos was, is getuige van deze verwisseling en slaat op de vlucht. In zijn haast laat hij zijn mes achter. Door de tatoeage ontdekt de vrouw van de keizer al snel dat dit niet haar man is en wordt zonder pardon gedood. Het gevonden mes wordt aan de politie gegeven als het moordwapen en inspecteur Cool head (Chen Kuan Tai) wordt op de zaak gezet. Al snel heeft de inspecteur de eigenaar van het mes opgespoord en neemt hem mee voor verhoor. Natuurlijk bevind de keizer hem schuldig en zet hem gevangen. Maar inspecteur Cool head vertrouwt het zaakje niet en gaat verder met zijn onderzoek om uiteindelijk met de hulp van een vrouwelijke bedelaar (Judy Lee) de zaak op te lossen.

Ondanks dat de titel van deze dvd doet vermoeden dat dit het vervolg is op het succes volle "Iron monkey" (1977) is dit niet het geval. Gelukkig is de film wel ongeveer van het zelfde niveau en is er geprobeerd een beetje de sfeer van de films die uit de Shaw brothers studio’s komen te imiteren. Met als gevolg dat er op verschillende mooi gedetailleerde sets gefilmd is. Helaas laten de kleuren door de kwaliteit van het beeld wel wat te wensen over maar hier is nog wel door heen te kijken. Alleen zodra een scène  zich in de avond af speelt is alles wel erg donker en moeilijk te volgen.  Chen Kuan tai speelt samen met Judy lee de hoofdrol in deze film waarin het een keertje niet om wraak gaat, weer eens wat anders. De gevechten zijn van een goed niveau en er is erg veel aandacht besteed aan de afwisseling hier in. Er worden dus verschillende wapens gebruikt waarvan de meest opvallende het tijger hoekzwaard is waar mee Chen Kuan Tai op de hoes staat. Een wapen wat niet vaak in Kung fu films gebruikt wordt. Judy Lee vecht continue met een redelijk lange bamboe fluit die ze als een soort korte stok gebruikt en hier nog pijltjes mee kan afvuren ook. Het meest verrast was ik toen beide hoofdrol spelers in een ondergrond gangenstelsel terecht kwamen en zich langs allerlei vallen een weg naar buiten moesten vechten. Dus ondanks het trucje met de titel van de dvd voor alle fans van het "Old skool" genre zeker de moeite waard om eens te kijken.

 

Drager Dvd
Beeld kwaliteit Redelijk
Geluid kwaliteit Slecht
Ondertiteling Geen
Taal Engels
Uitgever Vengeance video
waardering             7/10

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief