home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Killer clans (1976)

Liu xing hu die jian

Acteurs Yueh Hua EXTRA'S 
Tsung Hua - Biography's
Ching Li - Trailer
Ku Feng - Behind the scenes foto's
Fan Mei Sheng - Audio commentary: Bey Logan
Regisseur Chu Yuan - Original poster
Speelduur 100 min - Interviews (Chin. gesproken)
Productie maatschappij Shaw Brothers

 

 Een mysterieuze man huurt via een prostituee een zwaardvechter in om  Sun Yu (Ku Feng) de leider van een grote clan te laten vermoorden. Sun Yu runt het gebied wat hij beheert netjes en zijn clan is goed georganiseerd. Iedereen in de omgeving kent zijn naam en heeft wel iets aan hem te danken. Als de drie Tijgers van Kwan Shi een vrouw verkrachten komt haar man aan Sun Yu vragen of hij de drie mannen terecht wil wijzen, meteen stuurt hij zijn rechterhand  Lu Hsiang Chuan een meester met 72 verborgen wapens, naar de Roc. clan waar deze drie mannen onder vallen. Op ingenieuze wijze weet hij binnen te dringen in hun hoofdkwartier en met de hulp van een spion de drie mannen te vermoorden. Dit is het begin van de strijd tussen de twee clans. De ingehuurde moordenaar Meng Sheng-Hun (Chung Wa) is ondertussen bezig met de voorbereiding van zijn plan maar ontmoet in het vlinderbos een vrouw op wie hij verliefd word, de dochter van Sun Yu. Als de boer en zijn vrouw vermoord worden door de Roc. clan en bij Sun Yu aangeleverd worden, heeft hij spoed beraad met zijn mannen en besluit om de begrafenis een val te laten zijn. Op het eerste gezicht lijkt alles goed te gaan, plots komen er uit de kisten twee mannen die de zoon van Sun Ye en  een van zijn top mensen vermoorden, als daarna Han Tang (Lo Lieh) zijn bodyguard ook nog eens vermoord wordt weet Sun Yu zeker dat hij verraden word door een van zijn eigen mensen, want alleen zij weten de verblijf plaats van Han Tang. 

Gebaseerd op een boek van Ku Lung, en gefilmd in de geweldige studio's van de Shaw brothers. Een briljant meesterwerk wat verhaal en locatie betreft. Van het begin tot het einde val je van de ene verassing in de andere. Mensen zijn niet wat ze lijken en waar de ene helft je verraadt voor geld is de ander zo trouw dat ze zelf hun eigen kinderen willen vergiftigen. De vechtscènes zijn kort en realistische. Hoofdzakelijk wordt er met wapens gevochten. De variatie in wapens is groot, Ku Feng vecht met een geweldig mooi bewerkte staf, Lo Lieh heeft een hoed met daarin een cirkelzaag achtig zwaard ook vecht hij met een dunne lange stok en natuurlijk de man met de verborgen wapens. Alle decors zijn tot in puntjes uitgewerkt en een genot om naar te kijken. Zo af en toe worden we mee naar buiten de studio's genomen voor een gevecht op een prachtig locatie. Je kan duidelijk zien dat de tijd genomen is om deze film te maken, iets wat voor Hongkong begrippen heel bijzonder is. Vaak moest het allemaal snel en bedachten ze het verhaal terwijl ze filmde. De karakters in de film zijn erg sterk en goed uitgediept. Het enige min puntje dat ik heb is dat de ondertiteling af en toe dubbel over komt en het net lijkt als of ze stotteren, maar beeld en geluid zijn verder perfect.

Copyright kungfufilms.nl (2003)

 

Drager Dvd (reg 2)
Beeld kwaliteit Goed
Geluid kwaliteit Goed (dolby digital)
Ondertiteling Engels (diverse)
Taal Mandarijn
Uitgever Celestial pictures
Waardering         8/10

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief