home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..

Lo Mang

Lo Hin Lam, Law Kun Lam, Lo Meng, Law Mon

Geboorte datum:

Geboren in Hongkong en begon op dertienjarige leeftijd met zijn kung fu training. De basis van zijn stijl is Chu Gar Tong Long (Southern Mantis), een Hakka stijl. Op zich is dit een compleet andere stijl dan de noordelijke mantis stijlen, en niet te vergelijken. Tijdens het maken van zijn films leerde hij alles bij wat hij maar kon gebruiken. Hoofdzakelijk vecht hij met zijn armen en maar zelden gebruikt hij zijn benen, wapens die heeft hij gewoon niet nodig door zijn onwaarschijnlijke kracht. Voordat hij als acteur aan het werk ging had hij een baantje op de administratie van de Shaw brothers studio en bracht de salarissen rond. Een vriend, die de chauffeur van Chang Cheh was introduceert hem bij de regisseur. Chang Cheh was zo onder de indruk van Lo Mang zijn geweldige bouw en zijn kennis op martial arts gebied, dat hij een rol kreeg in de film ‘Shaolin tempel’. Het begin was gemaakt en zijn grote doorbraak kwam met de film ‘five venoms’. De succesvolle combinatie van deze 6 acteurs, die bekend werden onder de naam ‘the venoms’, werden op meerdere films toegepast van 1978 tot 1981 en waren bijna allemaal blockbusters. De naam die hij bij zijn geboorte kreeg is Lo Hin Lam, maar Chang Cheh ging op zoek naar een naam die hij beter bij hem vond passen.  Uiteindelijk werd er gekozen voor de naam Lo Mang wat grof (onbeleefd) of onhandig betekend, een naam die perfect bij de karakters past die hij meestal in films speelt. Naar eigen zeggen begon hij zijn carrière erg naïef en geloofde alles wat iedereen hem vertelde, gelukkig heeft hij dit weten te veranderen en is nu iemand die zijn eigen weg volgt. Lo Mang is, tot op de dag van vandaag, nog steeds druk bezig zowel voor, als achter de camera. Jaren hield hij zich bezig met allerlei gekostumeerde televisie drama’s en deed de choreografie van een videoclip van Dru Hill een Amerikaanse R&B groep. Regelmatig speelt hij nog rollen in de meest uit een lopende film genres en is nog steeds een indrukwekende verschijning.

Geselecteerde films:

Shaolin Temple (1976)

Chinatown Kid (1977)

Five Venoms, The (1978)

Invincible Shaolin (1978)

Crippled avangers (1978)

Heaven & hell (1978)

Brave archer 2 (1978)

Avenging warrior of Shaolin (1979)

Daredevils (1979)

Magnificent ruffians (1979)

Shaolin rescuers (1979)

Kid with the Golden Arm, The (1979)

Ten tigers of kwan Tung (1980)

Two champions of death (1980)

Rebel intruders (1980)

Lion v/s lion (1981)

Brave archer 3 (1981)

Five Element Ninjas (1982)

Human Lanterns (1982)

Clan feuds (1982)

Crazy Shaolin disciples (1984)

Secret service of the imperial court (1984)  

Magnificent Warriors (1987)

49 days (2006)

49 days

Kid with the golden arm

Five venoms

Een wat oudere Lo Mang poserend voor de camera

Chinatown kid

Terug naar het overzicht.