home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..

Lu Feng

Geboorte datum:

Op zeer jonge leeftijd begon Lu Feng zijn training bij de Fu Shing Peking opera school in Taiwan samen met Chaing Sheng en Kwok Choy. In de jaren zeventig werden ze alle drie ontdekt door regisseur Chang Cheh, die meteen een contract voor drie jaar regelde bij de Shaw studio's.  De eerste films waar Lu Feng in verscheen  waren "Shoalin temple", "Naval commandos" en "Chinatown kid". Chang Cheh was zo weg van het talent van Lu Feng en de andere dat hij met deze vrijwel onbekende acteurs het risico nam en ze de hoofdrol gaf in diverse films. Dit was het begin van een succes volle samenwerking. Meestal speelde Lu Feng de slechte van de film en dit kwam hoofdzakelijk door zijn geweldige kennis als het gaat om wapens. Toen, na het maken van "Shaolin dardevils" Robert Tai het voor het gezien hield als choreograaf, ontstond er een confrontatie tussen Lu Feng en Kwok Choy over wie er nu verantwoordelijk was voor de regie van de vechtscènes, dit werd zelfs zo erg dat Kwok Choy zijn rol in "Two champions of death" weigerde. Chang Cheh ontweek de confrontatie en gaf Lu Feng geen rol in de volgende Venoms film "Ode to gallantry". Kennelijk werd het meningsverschil rechtgezet hierdoor, want daarna hebben beide heren netjes de choreografie verdeeld. In het begin van de jaren tachtig verliet Lu Feng samen met de andere Venoms de Shaw brothers en maakte "Ninja in the deadly trap" en het geweldige "Shanghai 13" waar bijna iedereen uit de kung fu film wereld een rol in had. Na Chang cheh ondersteunt te hebben als assistent regisseur bij de film "Dancing warrior" regisseerde Lu Feng zelf het grooste deel van "Death Ring" een remake van de Shaw film "Duel of fists". Tegen het einde van de jaren tachtig deed Lu Feng de choreografie voor diverse Taiwanese tv programma's en speelde diverse kleine rollen in kung fu films. Momenteel werk hij in China als choreograaf voor een kleine filmmaatschappij.

Geslecteerde films:

Magnificent wanderers (1976)

Five Venoms (1978)

Invincible Shaolin (1978)

Two Champions of Death (1978)

Avenging Warriors (1979)

Daredevils (1979)

Magnificent ruffians (1979)

Shaolin rescuers (1979)

Kid with the Golden Arm (1979)

Ten tigers of kwan Tung (1980)

Flag of Iron (1980)

Rebel intruders (1980)

Two champions of death (1980)

Legend of the fox (1980)

Masked avengers (1981)

Sword stained with royal blood (1981)

Shanghai 13 (1981)

House of traps (1982)

Attack of the joyfull goddess (1983)

Nine Demons (1984)

Ninja in the Deadly Trap (1985)

 

 

Ten tiger from Kwantung

Ten tiger from Kwantung

Two champions of death

Terug naar het overzicht.