home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
18-11-2009

Beloofd is beloofd

Geef reactie


Al een aantal jaar is Stuntman Chen Hu bezig met het voorbereiden van een martial arts film. Nu heeft hij het voor elkaar dat Keanu Reeves, waar hij vrienden mee werd op de set van 'The matrix, de fim wil produceren. De Chinese titel laat zich letterlijk vertalen als 'Kung fu hero'. De Amerikaanse titel staat voorlopig op 'Tai Chi tiger' gaan dragen.

Zelf zal Chen Hu een belangrijke rol gaan spelen. Verder zullen Jiang Mengjie, Vanessa Branch en Lin Chen in de film te zien zijn. Als regisseur zal Ning Yin en Yuen Cheung Yan, de jongere broer van Yuen Wo Ping optreden. In de film zal Chen Hu een eenzame jongeman spelen. Deze jongen doet er alles aan om zijn droom (wat dit ook mogen wezen) werkelijkheid te laten worden. Uiteindelijk weet hij dit doel te bereiken met de hulp van een buitenlandse dame. Het belangrijkste nieuws is dat er beloofd is dat er veel vechtscènes in een shot opgenomen gaan worden. Terug naar de old skool zullen we maar zeggen. Dit is iets waar vele al jaren op zitten te wachten en beloofd is beloofd!
 

18-11-2009

The robbers

Geef reactie


Erg veel over de film 'The robbers' is er nog niet bekend. Maar de poster trekt in ieder geval wel flink de aandacht. Zoveel aandacht dat we de schaarse informatie die er wel is toch even met jullie wilde delen.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Tang dynastie en gaat over twee rovers die beide een grote buit bij zich dragen. Om uit de handen te blijven van de autoriteiten verstoppen ze zich in een dorpje genaamd 'Bitter bamboo forrest'. Hier raken ze slaags met een paar soldaten als ze een meisje willen beschermen. De afloop is fataal voor de soldaten. Hierdoor ontstaat er een situatie waarbij bij de rovers tussen het dorp en de soldaten in komen te staan. In eerste instantie willen de dorpelingen ze uitleveren maar dan blijkt dat het dorp zelf ook ineens onder dreiging staat.

Hu Jun en Jiang Wu zullen samen de twee rovers neerzetten. Wang Xiao neemt de rol van het geredde dorpsmeisje op zich en Lee Lichun speelt het dorpshoofd. Yu Xialei speelt een vrouwelijke slager, maar waar zij in het verhaal past is niet helemaal duidelijk. De film werd geschreven door Yang Shupeng en hij is tevens verantwoordelijk voor de regie.
 

04-11-2009

Donnie Yen grijpt zijn kans

Geef reactie


Donnie Yen mag beschouwd worden als één van de weinig echte kung fu acteurs die het nog goed doet. Ook voor zijn nieuwe film '14 blades' zal hij weer proberen ons te verrassen met prachtige bewegingen die je op het puntje van je stoel krijgen. Maar ook de gevoelige kant zal benaderd worden. Want waar hij in 'Painted skin' zijn kansen op romantiek liet liggen zal hij ze hier wel oppakken.

Het grappige hiervan is dat Zhao Wei wederom het personage neer zet waar hij gevoelens voor heeft. Vorige keer ging hij niet in op haar avances en trouwde ze uiteindelijk met een ander. Donnie Yen grapte dat hij ditmaal eens lekker zijn tijd er voor zal nemen en eens echt van de romantiek zal gaan genieten. Eigenlijk iets wat redelijk nieuw voor hem is want hij liet zich nog niet zo vaak van zijn romantische kant zien.

De rol die hij zal gaan neerzetten is die van Qing Long, een spion uit de Ming dynasty (1368-1644). Een redelijk duistere periode in de Chinese geschiedenis waarin de machthebbers veel gebruik maakte van spionnen. Als leidinggevende krijg Qing Long de opdracht een bandiet op te sporen en hem naar de autoriteiten te brengen. 

Regisseur Daniel Lee heeft behoorlijk wat tijd in de voorbereiding zitten. Hij deed onderzoek in historische documenten en ontwierp aan de hand hiervan de kostuums en de sets. Het is dus ook de bedoeling dat alles zo realistisch mogelijk in beeld gebracht zal worden. Waarschijnlijk zal het januari worden dat de film in de Aziatische bioscopen te zien zal zijn.
 

04-11-2009

Chow Yun Fat Laat kogels vliegen

Geef reactie


Vol trots heeft producer Ma Ke laten weten dat Chow Yun Fat zich heeft aangesloten bij de cast van regisseurs Jiang Wen's 'Let the bullets fly'.

De rol die de internationale ster zal gaan vertolken is die van een gemene gangster met een vriendelijk gezicht. Ondanks dat hij voor een groot deel als een tiran tekeer zal gaan zal hij ook een komische inbreng in de film hebben.

Aan het script stelde regisseur Jiang Wen behoorlijk hoge eisen. Maar liefs negen schrijvers werkte er een half jaar aan om de rol van Chow Yun fat in er in te passen. Hierbij wisten ze dat hij de rol zou gaan spelen en dus is hij perfect op hem afgesteld. Er waren maar liefst tien moegelijkheden voor het einde van de film. De regisseur koos samen met Chow Yun Fat de juiste tijdens een ontspannen gesprek.

Ge You, de Chinese komiek zal samen met Chow Yun fat een belangrijke rol gaan spelen. Andere acteurs zijn Hu Jun, Chen Kun, Shao Bing, Liao Fan en Zhang Mo. Voor de meeste niet acteurs die direct herkenning oproepen. Maar Chow Yun Fat is volgens mij voldoende om de aandacht te trekken. In totaal zijn er elf mannelijke hoofdrollen en het lijkt dus ook het Chinese antwoord op 'Ocean's eleven' te worden. De investering bedraagt nu zo een twintig miljoen Amerikaanse dollars.
 

04-11-2009

Met Shaolin als middelpunt

Geef reactie


Jackie Chan heeft het eindelijk voor elkaar dat hij een film mag op nemen in de Shaolin temple in de Henan provincie van China. Sinds 1982 is dit niet meer gebeurt na de opname van 'Shaolin temple' waarin Jet Li zijn debuut maakte. 

Afgelopen donderdag werd er een ceremonie gehouden om Jackie Chan te verwelkomen. Deze was er samen met andere acteurs als Andy Lau, Nicolas Tse en Fan Binbing om de opnames te starten.

De titel van de film zal zoals het er nu voor staat 'New Shaolin temple' worden. Naast de eerder genoemde acteurs zullen de monniken natuurlijk ook een belangrijke rol gaan spelen. Zij zullen hun kunnen laten zien en dit zullen vooral dingen worden die niet vaak buiten de tempel te zien waren. Benny Chan zal dit allemaal in goede banen gaan leiden.

Het verhaal draait om een jonge monnik gespeeld door Nicolas Tse. Ten tijde van oorlog groeit deze uit tot een ware held. Jackie Chan zal de rol van de leraar van de monnik op zich nemen.

De tempel wordt gezien als de geboorte plaats van het Shaolin kung fu. Door de jaren heen zijn er honderden films en tv-series gemaakt die deze plek als inspiratie bron hadden. Op de een of andere manier blijft het ook aantrekkelijk en zal ook deze film weer aardig wat mensen nieuwsgierig maken.
 

04-11-2009

Droom cast!

Geef reactie


'The expendables' is toch wel de actie film waar iedereen op zit te wachten. Sylvester Stallone heeft namelijk voor zijn project een aardig indrukwekkende cast bij elkaar weten te krijgen. Niemand minder dan Terry Crews, Randy Couture, Jet Li, Jason Statham, en Dolph Lundgren zullen hem namelijk gaan ondersteunen. Een team waar toch wel iedere film schurk de bibbers van zou moeten krijgen. Alsof dat nog niet genoeg was tekende ook Steve Austin, Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger en Gary Daniels voor een rol. Hoe de verdeling precies zal worden is niet echt duidelijk maar een team zal het moeten opnemen tegen een Zuid-Amerikaanse dictator.

Het moet een beste opgave geweest zijn om zoveel grote acteurs bij elkaar te krijgen. Stuk voor stuk hebben ze een druk schema en ze moeten maar net tijd hebben als er gefilmd wordt. Natuurlijk helpt het ook dat Bruce Willis en Arnold Schwarzenegger slechts een hele korte rol hebben. Toch zal het bedrag wat er voor de acteurs neergelegd moet zijn de grootste kostenpost van de film moeten zijn. Vreemd genoeg komt het budget niet boven de honderd miljoen dollar uit. Al met al toch een behoorlijk bedrag en er ligt dus ook een aardige druk op de schouders van Sylvester Stallone om de film tot een succes te maken. Waarschijnlijk is dit een voorzichtig probeersel en als het succesvol blijkt zal het vervolg waarschijnlijk wel wat duurder gaan worden.

Het zal nog wel ergens tot augustus 2010 duren voordat we de film in de bioscopen kunnen gaan zien.
 

08-10-2009

The warrior and the wolf

Geef reactie


Controversiële avant-garde auteur Tian Zhuang Zhuang is terug met een prachtig en kunstzinnig stuk. Hij nam hierbij afstand van het vrij van zijn eerdere werk en de voorzichtige intimiteit van zijn recente films. Het gaat hier om 'The warrior and the wolf' een verfilming van een boek van de Japanse schrijver Yasushi Inoue.

Lu Chenkang (Joe Odagiri) is soldaat onder het bevel van zijn goede vriend generaal Zhang Anliang. Net voor het vallen van de winter raakt de generaal ernstig gewond. Lu word gevraagd het bevel over te nemen. De situatie laat hem geen andere keuze om onderdak te zoeken in een dorp van de mysterieuze Harran stam. Hier ontdekt hij een prachtige vrouw (Maggie Q) die zich daar schuil houdt. Ze is een weduwe die gedwongen werd alles achter te laten. Met haar vurige karakter probeert ze zich op elke manier mogelijk tegen Lu af te zetten. Maar uiteindelijk zwicht ze tegen beter weten in toch voor zijn passievolle omarming. Langzaam komt Lu er achter dat ze een vreemde gave bezit. Een gave waardoor ze zijn gedachte mee kan nemen naar een plek waar dromen en legendes samen komen, een plek waar mensen ooit wolven waren.
 

08-10-2009

'Wheat'

Geef reactie


'Wheat' is een arthouse film die op het punt staat film geschiedenis te schrijven. In de Chinese geschiedenis is het namelijk gebruikelijk dat oorlogsfilms over de helden gaan. De gewone man speelt wel een rol maar zelden de hoofdrol. In 'Wheat' draait het allemaal twee deserteurs die onderdak vinden in een klein dorp waar alleen mannen en kinderen leven.

Acteur Huang Jue was niet de eerste keuze van regisseur He Ping. Toch is hij bijzonder blij dat het uiteindelijk toch voor de acteur koos. Hij vind dat deze zijn rol uitzonderlijk goed gespeeld heeft. Hij vond zelfs dat dit een mijlpaal in de carrière voor hem is. Huang Ji begon zijn carrière op achtentwintig jarige leeftijd. Hij speelde in zes film en zestien tv-series in de afgelopen zeven jaar. Hiermee zetten hij zichzelf op de kaart als een artistiek acteur in plaats van een commerciële.

'Wheat' speelt zich af tijdens de Changping oorlog tussen de Qin en Zhao in de periode tussen vierhonderd en vijfenzeventig en tweehonderd en eenentwintig voor Christus. Twee Qin soldaten slaan op de vlucht en vinden onderdak in de klein Zhao dorpje. Alle mannen zijn al tijden weg en de enige die leven in het dorp zijn vrouwen en kinderen. Om te overleven veranderen de twee vluchtelingen hun identiteit naar Zhoa soldaat. Het leger van Zhao had namelijk de oorlog gewonnen.

Huang Jue speelt de rol van Xia. Een soldaat die al vanaf zijn dertiende op het slagveld strijd leverde. Een heel andere rol dan gebruikelijk voor hem. Normaal gesproken speelde hij namelijk altijd de rol van rijke en welgestelde heren. Nu liep hij de helft van de tijd vies en bijna naakt rond met zijn haar door de war. Dit maakte deze rol voor hem juist interessant aangezien het iets heel anders is. Zelf vind hij dat hij zijn rol beter had kunnen neerzetten. In sommige scene ligt het er namelijk net iets te dik bovenop. Toch vind hij dat hij door deze vlink gegroeid is op het gebied van acteren.

'Wheat' was 26 september voor het eerst te zien en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de film ook Nederland bereikt.
 

08-10-2009

Treasure hunter

Geef reactie


Hiernaast valt de poster te bekijken van de film 'Treasure hunter' Een film over schatzoekers waarin Jay Chou en Lin Chi Ling de hoofdrollen zullen gaan spelen. Het is de bedoeling dat de film op 30 december in Hongkong zal gaan draaien.

De Chinese titel luidt 'Ci Ling' en de film zal de eerste samenwerking zijn tussen de in Taiwan bijzonder populaire Jay Chou en Lin Chi Lin.  Voor Lin Chi Lin is dit de tweede keer dat ze op het witte doek te zien zal zijn. De verwachtingen hiervoor zijn hoog nadat ze erg goede reactie had ontvangen voor haar debuutrol in John Woo's 'Red cliff'. Voor popster/acteur Jay Chou zal dit de tweede keer zijn dat hij met regisseur Chu Yin ping samen werkt. De eerste keer was voor de basketbal film 'Kung fu dunk'. De hoofdrolspelers worden bij gestaan door Hongkong acteur Eric Tsang, Chen Daoming en de Chinese actrice Miao Pu. 'Treasuer hunters' heeft maar liefst een budget van twaalf miljoen Amerikaanse dollars.

In de woestijn van het noordwesten, waar ontelbare dynastieën zich ontwikkelden en ten gronde gericht werden, gaat het gerucht over een verborgen schat. Een legende over rijkdommen zo groot dat het voor het menselijk brein niet te bevatten is. Een mysterieuze groep bewakers hielden de kaart met de locatie van de schat veilig in hun bezit. Dit veranderde toen een wilde strijd ontstond. Een internationale criminele organisatie maakte jacht op de bewakers. Het veiligstellen van de kaart leek onmogelijk en uiteindelijk werd deze doorgegeven aan een jonge avonturier genaamd Ciao Fei (Jay Chou). Uiteindelijke wordt hij gedwongen de kaart te ruilen voor het leven van de dochter van zijn mentor (Lin Chi Lin). Een beroemde archeoloog genaamd Hua Ding Bang biedt aan het tweetal te helpen om de kaart terug te krijgen en de schat te beschermen.
 

14-09-2009

Nieuwe kung fu film uit NL

Geef reactie


Na een jaar hard werken is het in oktober dan eindelijk zover, de nieuwe Nederlandse Kung Fu film ‘In de Naam van de Vader’.

‘In de Naam van de Vader’ is de nieuwe korte Nederlandse Kung Fu film, met onder meer Vefa Ocal (Van Speijk), Poal Cairo (Het Echte Leven), Ebru Akyildiz, Fernando Rodrigues en niemand minder dan tv persoonlijkheid Frank Evenblij. In oktober zal deze film, als onderdeel van een cultureel jongeren project, een feestelijk première beleven in Pathé Tuschinski te Amsterdam.

Zindelo (Fernando Rodrigues) zint op wraak, zijn lieve zusje Talia (Ebru Akyildiz) is ontvoert. Aan Zindelo de taak om zijn zusje te redden uit de handen van Dimitri (Poal Cairo), die niet van plan is haar zonder slag of stoot op te geven. Gelukkig kent Zindelo zijn Kung Fu moves, en trekt hij met de bende van Dimitri ten strijde. Wanneer hij Talia weet te bevrijden strijden ze samen tegen Dimitri en zijn opdrachtgever.

‘In de Naam van de Vader’ is een korte film vol actie, stunts, humor, vuurwapens en nog veel meer. De regie van deze film ligt in handen van regisseur Martijn Heijne.

Meer informatie: www.indenaamvandevader.nl
 

14-09-2009

Geen kung fu voor Jet Li

Geef reactie


In een persconferentie zijn de nieuwe plannen van Jet Li recentelijk naar buiten gekomen. Hij blijft actief in de Chinese film industrie maar opvallend is dat zijn nieuwe film geen actie zal bevatten. Nu had hij deze overstap al een tijd geleden aangekondigd, toch klinkt het vreemd als het dan echt zo ver is.

De titel van de film is 'Ocean paradise'. Jet Li zal de hoofdrol spelen samen met de Taiwanese actrice Kwai Lun-mei en de opkomende Chinese acteur Wen Zhang. Scriptschrijver Xue Xiao-lu zal met deze film zijn regiedebuut gaan maken. Het verhaal gaat over een vader en zijn autistische zoon die een bezoek brengen aan een Oceanium. Jet Li vindt het heerlijk om weer eens een rol van een vader te mogen spelen. Dit was al weer een behoorlijke tijd geleden. Het onderwerp van autisme is hem ook niet vreemd. Tijdens zijn liefdadigheidwerk kwam hij meerdere malen in contact met autistische kinderen. Dit maakte een diepe indruk op hem en toen hij het script las moest hij zelfs huilen. Hij had meteen het gevoel dat hij deze film wilde maken, al was het alleen maar om de ouders een hart onder de riem te steken.

Qua verder werk heeft Jet Li zijn opnames voor zijn rol in 'The expendables' afgesloten. Deze Amerikaanse film heeft Sylvester Stallone zowel als regisseur als acteur. Verder worden de belangrijke rol vertolkt door Jason Statham, Dolph Lundgren en Eric Roberts. Een indrukwekkend viertal maar dat is nog niet alles. Ook Mickey Rourke, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger en Gary Daniels zullen hun opwachting maken. Verder heeft Jet Li net een korte rol in 'Founding of a nation' gedaan. Dit historische drama gaat over het ontstaan van de Chinese republiek en hij is niet de enige die hier een kleine rol in heeft. Ook Jackie Chan, Chow Yun Fat, Zhang Ziyi, Donnie Yen, John Woo, Andy Lau, Tony Leung en nog een aantal meer zullen hierin te zien zijn. Sanping Han en Jianxin Huang zullen samen voor de regie gaan zorgen.
 

Terug naar de vorige pagina

 

 

Door naar de volgende pagina.