home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Sun Chien

Sun Jian, Suen Gin

Geboorte datum:

Helaas is er vrij weinig over de achtergrond van Sun Chien bekend. Geboren in Taiwan en zijn vechtsport achtergrond is Taekwondo, logisch want Sun Chien gebruikt hoofdzakelijk zijn benen. Zijn aparte stijl van trappen is krachtig en geraffineerd. Helaas is Sun Chien nooit verder gekomen dan bijrollen. Een van zijn eerste rollen was meteen ook een van de moeilijkste, want in ‘the Chinatown kid’ speelde hij de rol van een chinese student in Amerika, die veel moeite had om zijn draai te vinden en zich met pillen op de been hield. Helaas komt hij in deze film niet echt in actie en blijft het bij een het neerzetten van een gecompliceerd karakter. In 1978 speelde hij voor regisseur Chang Cheh een rol in ‘the five venoms’. Deze film was zo’n een succes dat de zes acteurs die de hoofdrol speelde nog steeds als groep bekent zijn onder de naam ‘The venoms’. Vele films met het zelfde basis recept volgde en allemaal met het zelfde succes. Rond 1981 deze formatie uiteen en ging iedereen zijn eigen weg. Sun Chien bleef bij de Shaw studio’s en speelde nog diversen kleine rolletjes maar evenaarde nooit meer het succes van ‘venom’ dagen. Volgens de laatste berichten woon Sun Chien momenteel in Hongkong samen met zijn gezin en houdt zich niet echt meer bezig met het maken van films.

Geselecteerde films:

Chinatown Kid (1977)

Five Venoms, The (1978)

Invincible Shaolin (1978)

Crippled avengers (1978)

Heaven & hell (1978)

Brave archer 2 (1978)

Shaolin rescuers (1979)

Daredevils (1979)

Magnificent ruffians (1979)

The kid with the Golden Arm,  (1979)

Ten tigers of kwan Tung (1980)

Two Champions of death (1980)

Rebel intruders (1980)

The emperor and His Brother  (1981)

Human Lanterns (1982)

House of traps (1982)

Clan feuds (1982)

Disciples of the 36th Chamber (1985)

Mortal combat

Kid with the golden arm

Publiciteits foto

Terug naar het overzicht.