home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..

.


Teahouse (1974)

Cheng ji cha lou

Acteurs Chen Kuan Tai EXTRA'S 
karen Yeh Ling-Chi  
Wu Chi Liu - Trailer
Fan Mei Sheng - New realeases
Wong Yue - Color stills
Regisseur Kuei Chih Hung - Biography's 
Speelduur 96 min - Original poster
Prod. maatschappij Shaw brothers - Production notes

 

  Cheng (Chen Kuan Tai), een Chinese vluchteling die in Hongkong een succesvol theehuis heeft weten op te zetten. Al zijn werknemers zijn ook vluchtelingen en hij behandeld ze alsof het zijn eigen familie is. Hij gaat dus door het vuur voor zijn personeel, behalve als je de wet overtreedt. Want dan kent hij geen pardon en kan je gaan. Cheng is dus een eerlijk zakenman, die niets met criminele zaken te maken wil hebben. Door de manier waarop hij zijn bedrijf runt, en omdat hij regelmatig mensen in bescherming neemt, valt hij al snel op bij criminelen die hem als een bedreiging zien. Door zijn sterke persoonlijkheid en vindingrijkheid, weet hij telkens weer zijn tegenstander te snel af te zijn. Als de politie merkt dat hij steeds meer met de maffia om gaat beginnen ze hem steeds meer als crimineel te zien, met als gevolg dat hij nu tussen twee vuren in is komen te staan.

  De film schopt nogal aan tegen de wetten die er op dat moment in Hongkong gelden wat jeugd criminelen betreft. De straffen zijn te laag en een jeugdig delinquent moet heel wat uit halen om zijn gevangenis straf te krijgen. Dit wordt in het begin van de film op een wat humoristische wijzen duidelijk gemaakt door blackie (Wong Yue) die echt alles uit de kast moet halen om in de gevangenis te belanden. “Teahouse” staat op eenzame hoogte wat verhaal en regie betreft voor een film uit die tijd. Alles is op genomen op echte locaties in Hongkong wat best bijzonder is, hierdoor wordt er een heel bijzonder sfeer neergezet die ik nog nooit eerder in een Hongkong film gezien heb. Het gaat hier hoofdzakelijk om het verhaal en niet om de actie, alle vechtscènes in de film zijn erg realistisch en is dit dus absoluut geen kung fu film, eerder een speelfilm Ik ben bijzonder enthousiast over de beeld en geluid kwaliteit van deze dvd, de kleuren zijn echt geweldig en de dolby erg verrassend. Ik kijk dus bijzonder uit naar de ander titels van de Shaw studio die Celestial gaat uit brengen.

 

Drager dvd originele poster
Beeld kwaliteit Goed
Geluid kwaliteit Goed (Dolby digital) 
Ondertiteling Engels (diverse)
Taal Mandarij/Cantonees
Uitgever Celestial pictures
Waardering        8/10

Terug naar het overzicht.