home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..

.


Vampire hunters (2002)

The Era of Vampire

Acteurs Ken Chang EXTRA'S 
Lam Suet  
Chen Kuan Tai - Trailers
Yu Rhong Kwong -
Anya -
Regisseur Wellson Chin -
Speelduur 85 Min -
Prod. maatschappij Film workshop co  -

 

Een groep vampier jagers, bestaande uit een leraar en vier leerlingen, zijn op jacht naar een bijzondere Koningsvampier. Tijdens hun eerste confrontatie met dit monster weten ze hem bijna te verslaan. Door een grote explosie weet de vampier te ontsnappen en raken de leerlingen hun meester kwijt. Vastbesloten hun missie te volbrengen zetten de vier leerlingen hun zoek tocht voort. Hun taoïstisch kompas leidt ze naar het huis van de heer Jiang. Een rijke maar vreemde man die samen met zijn zoon woont. De heer Jaing houd er de rare gewoonte op na om zijn overleden familieleden te conserveren en ze als wassen beelden in zijn huis te bewaren. Een meedogenloze jonge vechter, die het op Jiang zijn rijkdom gemunt heeft, huwelijkt zijn zus uit aan Jiang zoon om zo zijn goud te kunnen roven. Op mysterieuze wijze verdwijnen al zijn mannen en keert er maar een terug zonder het goud. Om het nog eens moeilijker te maken sterft de zoon van Jiang in zijn huwelijksnacht. De vechter is hierdoor genoodzaakt om een nieuw plan te bedenken en huurt een taoïstische priester (Chen Kuan Tai) in om alle dode famillie leden van Jiang tot leven te wekken om hem af te lijden . Maar dat dit niet zo verstandig is met koningsvampier in buurt blijkt al snel.

Om eerst even iets recht te zetten Tsui Hark schreef en  produceerde "Vampier hunters" en Wellson Chin deed de regie, want de film wordt overal gepresenteerd al Tsui Hark film. Als je van Chinese Vampier films houdt zit je bij deze film goed, maar fans van het New wave genre zullen zeker ook aan hun trekken komen. De wijze van filmen tijdens van de vechtscènes is te vergelijken met "Iron monkey", hoog tempo en erg spectaculair. De vampier jagers hebben allemaal hun eigen bijzondere kwaliteiten en wapens. Alles staat natuurlijk in het verlengde van het geloof, want hoe wil je anders een levende dode te lijf gaan. De bekende naalden met touwtjes, speer en ijzeren kettingen die door bliksem onder hoge voltages gezet kunnen worden. Meestal gaan dit soort films gepaard met de nodige flauwe humor, maar in "Vampire hunters" is voor een iets serieuzer thema gekozen, dus geen hoppende vampiers. Waarschijnlijk om zo wat meer mogelijkheden te hebben want de vampiers vliegen door de lucht en verplaatsen zich onder de grond. Hiervoor zijn natuurlijk de nodige special effect gebruikt en ik moet zeggen dat alles er goed uit ziet, maar het blijft wennen in een Hongkong film. Zoals de old skool fans al wel gezien zullen hebben speelt Chen Kuan Tai een rol in deze film. Jammer genoeg blijft dit bij een korte tien minuten en is hij bijna niet terug te herkenen. Het jammeren is dat er in een film met zoveel excentrieke karakters toch gekozen is voor de speciaal effects. Helemaal als je kijkt naar de duur van de film die erg kort is. Met twintig minuten meer besteed aan de uitdieping van de karakters was het een absolute topper geweest.

 

Drager Dvd (Reg 2)
Beeld kwaliteit Goed (1:85)
Geluid kwaliteit Goed (Dolby digital)
Ondertiteling Nederland (Div)
Taal Cantonees/Engels
Uitgever Columbia Tristar
Waardering          8/10

Terug naar het overzicht.