home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Wong Tao

Wong Diy, Wang Dao

Geboorte datum:

Na jaren van training in kung fu en diverse andere vechtsporten in Italië en Amerika trok Wong Tao de  aandacht van Golden Harvest regisseur Lo Wei. Zijn uiterlijk en fysiek sterke toestand maakte een perfecte opvulling voor het gat, dat de dood van Bruce Lee ons naliet. Hij kreeg een rol in de film ‘Yellow faced tiger’ tegen over Chuck Norris, maar echt veel succes had deze film niet. Zijn grote doorbraak kwam met de film ‘Secret rivals’ (1976) en daarna schitterde hij in diverse individuele producties die allen enorm succesvol waren. Wong Tao heeft een bijzondere uitstraling die je niet snel vergeet. Evenals zijn gedetailleerde vechtstijl die zich hoofdzakelijk op de handen concentreert. In 1984 speelde hij een kleine rol in de eerste film van Donnie Yen ‘Drunken tai chi’. Vlak daarna hield hij het voor gezien wat de Hongkong film industrie betreft. Hij verruilde deze voor de Taiwanese televisie, waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds regelmatig te zien is.

Geselecteerde films:

Secret Rivals, The (1976) 

Hot, The Cool and The Vicious, The (1976) 

Eagle's Claw (1977)

Along comes the tiger (1977)

Shaolin Iron Claws (1978)

Shaolin kung fu master (1978)

Shaolin Invincible Sticks (1979) 

Ten Brothers of Shaolin (1979) 

Death Duel of Kung Fu (1979)

Snake in the eagle's shadow 2 (1979)

Eighteen Shaolin riders (1980)

Disciple of Shaolin master (1981)

Drunken Tai Chi (1984) 

Terug naar het overzicht.