home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Hitman (1998)

Sat sau ji wong, Contract Killer , King of Assassins

Acteurs Jet lee EXTRA'S 
Eric Tsang  
Gigi Leung - Jet Li special (60 min)
Simon Yam - Jet Li biographie
Paul Rapovski - Photo gallery
Regisseur Tung Wai - Jet Li trailers
Speelduur 90 Min - Music promo
Productie maatschappij Win's ent. - Trailers

 

  Als een machtige Japanse zakenman / maffialeider wordt vermoord door de “engels des doods” treedt automatisch zijn testament in werking. Zijn testament looft 100 miljoen dollar uit aan degene die zijn moordenaar vindt en doodt. Iedereen die een kans wil maken op dit geld moet zich in schrijven op een bijeenkomst bij een notaris. De naïeve Chinese ex-militaire Tai Feng (Jet Li) ziet dit als zijn grote kans om veel geld te verdienen, maar wordt bij de deur geweigerd. Al snel weet Sam Wong (Eric Tsang), die zich uitgeeft als zijn manager hem naar binnen te krijgen en ze zitten in de race. Niet echt een perfect team, een naïeve moordmachine met een geweten en een oplichter met een grote bek. Tussen door regelt Sam nog even een klusje voor Tai Feng maar als snel draait Tai Feng de opdracht om en redt hij zijn doelwit van andere belagers. Geïrriteerd probeert Sam nu van Tai Feng af te komen maar dit mag niet echt lukken, hij blijkt inventiever te zijn dan verwacht. Ondertussen zijn ze nog geen stap verder gekomen met de gegeven opdracht. Ze besluiten informatie in te winnen bij de notaris, maar daar komen ze ook niet echt verder mee. Handig besluiten ze de zoon van de vermoorde maffialeider te volgen om zo aan informatie te komen, maar of dit nu de meest slimme zet was.

  Hitman mengt verschillende genres erg goed met elkaar. Een deel komedie, een deel actie en een deel drama. De komedie wordt natuurlijk verzorgd door Eric Tsang die we allemaal wel kennen uit “My lucky stars” en een van zijn betere rollen neer zet. Jet Li zorgt natuurlijk voor de actie en hij krijgt hulp van Simon Yam. Hoofdzakelijk wordt er in de film gebruik gemaakt van pistolen maar de vuist tegen vuist gevechten mag absoluut niet missen. Vooral het gevecht in de lift schacht is geweldig, perfecte timing en er wordt maximaal gebruik gemaakt van de omgeving. De vrijwel onbekende acteur Paul Rapovski mag het twee keer opnemen tegen Jet Li, met behulp van ringen met kleine lampjes aan zijn handen en kleine lampje in zijn schoenen weet hij de eerste keer van Jet Li te winnen, maar de tweede keer is hij hem te slim af, een erg verrassend gevecht. Het deel drama speelt zich hoofdzakelijk af tussen Eric Tsang en zijn dochter Kiki gespeeld door charmante Gigi Leung, de vader dochter relatie is nooit echt geweldig geweest, maar toch betekenen ze erg veel voor elkaar. Het contrast tussen het stoere van de actie en het soms kinderachtige van de drama is voor het westerse publiek vaak moeilijk te begrijpen. De verklaring hier voor is dat in Hongkong hele gezinnen door kleine behuizing naar dezelfde films moeten kunnen kijken en hierdoor krijg je vaak een heel apart resultaat, een van de vele charmes van Hongkong films.

 

Drager Dvd
Beeld kwaliteit Goed (16:9)
Geluid kwaliteit Goed
Ondertiteling Nederland
Taal Engels
Uitgever World wide cinema
Waardering         7/10

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief