home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Bullet in the head(1990)

Die xue jie tou, Bloodshed in the Streets

Acteurs Tony Leung EXTRA'S 
Jacky Cheung - n.v.t.
Waise Lee -
Simon Yam -
Fennie Yen -
Regisseur John Woo -
Speelduur 126 min -
Prod. maatschappij Golden Princess -

 

  Drie vrienden groeien op in de straten van Hongkong. Alle drie met hun eigen problemen maar samen kunnen ze alles aan. Als Ben (Tony Leung) gaat trouwen regelt Frank (Jackie Cheung) het geld om de bruiloft te betalen. Op weg terug van de maffia baas waar hij het geld van geleend heeft, word hij overvallen door een jeugd bende. Hij weet te ontkomen en de bruiloft te betalen. Als Ben er door de hoofdwond van Frank achter komt wat er gebeurd is gaan ze met zijn tweeën verhaal halen. Dit loopt vreselijk uit de hand en de leider van de bende vindt de dood. Er zit niks anders op dan dat de twee het land uit moeten vluchten. Al gauw heeft Paul (waise lee), die er van droomt ooit rijk te worden een oplossing. Al snel is er iemand gevonden waarvoor ze goederen naar Vietnam moeten smokkelen. In Vietnam aangekomen lijkt alles goed te gaan, maar als ze in een demonstratie belanden die veranderd in een aanslag op een militair leide,r weten ze maar net aan de ontploffing te ontsnappen alleen de goederen zijn ze kwijt. Ze besluiten zich maar niet te melden op het op gegeven adres en belanden in een nachtclub waar ze de huurmoordenaar luke (Simon Yam)ontmoeten. Luke kan wel wat hulp gebruiken bij een grote klus en ze stemmen in, Ben om een zangeres uit de nachtclub te bevrijden en Paul omdat hij gehoord heeft dat er goud in het gebouw aanwezig is. Alles lijkt wederom fout te gaan en de hebzucht van Paul maakt het er niet makkelijker op, hij lijkt meer op het goud te geven dan om zijn vrienden.

  Bullet in the head is eigenlijk een halve oorlog film, die zich hoofdzakelijk in Vietnam afspeelt. Een beetje te depressief want niks lijkt goed te gaan, dit is iets wat we wel gewend zijn van John Woo maar deze film heeft het wel heel extreem. Visueel is het een absolute topper, en John  Woo laat wederom zien wat hij allemaal kan creëren wat actie scènes betreft, ook op het emotionele vlak is de film erg goed, telkens weer weet hij na een gewelddadige scène rust terug te brengen en je duidelijk te laten merken welke emoties er bij de personages leven. Al heeft hij wel ergens een steekje laten vallen, want bij de rivier (zal hier niet te diep op ingaan aangezien ik geen grote dingen wil verklappen) mis ik het gevoel, deze scène komt  in zijn geheel een beetje rommelig over en ik denk dat dit de hoofdzakelijk de oorzaak is. Duidelijk terug te vinden zijn elementen van de film de “Deerhunter” gelukkig hebben ze dit zo aangepast dat het bij herkenning blijft en alles compleet anders overkomt. Iedereen in de film heeft een goed uitgediept karakter, maar het draait hoofdzakelijk om Tony Leung en Jackie Cheung en beide zetten echt de rol van hun leven neer, vooral Jacky Cheung laat zien wat een psychopaat hij kan zijn. Een sterk semi oorlog’s drama waarbij de kogels en emoties je om de oren vliegen.

 

Drager Video
Beeld kwaliteit Goed
Geluid kwaliteit Goed (Mono)
Ondertiteling Engels
Taal Cantonees
Uitgever Made in Hongkong
Waardering          8/10

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief