home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..

.


Twinkel twinkel my lucky stars (1985)

Xia ri fu xing, My lucky stars 2, The target

Acteurs Jackie Chan  EXTRA'S 
Yuen Biao  
Sammo Hung - n.v.t.
Richard Norton -
Yusaka kurata -
Regisseur Sammo Hung -
Speelduur 90 Min -
Prod. maatschappij Golden Harvest -

 

Iedereen uit het eerste deel is terug. En natuurlijk even flauw als het eerste deel. De film begint op vakantie in Thailand en de groep die hoofdzakelijk uit kneusjes bestaat proberen nog steeds op alle mogelijke (kinderachtige) manieren vrouwen te versieren. Ze hebben nog steeds geen succes. Als er een drugsdealer vermoordt wordt door een rivaliserende bende wordt het vriendinnetje van de dealer met irritante huisgenoot bij hun onder gebracht om te voorkomen dat zij het volgende doelwit is. En beginnen de versiertrucs weer van voren af aan. De agenten Muscels (Jackie Chan) en zijn partner Ricky (yuen Biao) proberen deze moordzaak op te lossen wat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat.

De verhaal lijn is vrij simpel en de humor is kinderachtig flauw maar heeft af en toe wel zijn momenten. Waar het hoofdzakelijk om gaat in deze film zijn de actie scènes en die zijn er genoeg. Om te beginnen neemt Sammo Hung het in het begin op tegen een groep travestieten, absoluut geweldig, de "vrouwen" vliegen door de lucht alsof het niets is. De introductie van Jackie Chan, Yuen Biao en Andy Lau (hoe die in deze film verzeild geraakt is weet ik ook niet??) in de loods is echt fenomenaal. Ze nemen het op tegen een overmacht van een man of twintig en Yuen Biao laat absoluut zien wat voor een geweldige trappen en salto's hij in huis heeft. De hele loods wordt echt maximaal benut iedere krat of kist wordt gebruikt. De laatste confrontatie is in een cultureel centrum en zet Sammo Hung tegen Richard Norton en er worden echt bruut harden klappen uit gedeeld, iedere klap ziet er even pijnlijk uit, zowel voor de gene die hem ontvangt als de gene die hem uitdeelt. Sammo Hung gaat daarna Yusaka Kurata nog eens te lijf in een gevecht met twee messen tegenover twee tennisrackets. Eigenlijk is het allemaal een beetje tegenstrijdig voor de humor hoef je niet te kijken maar de actie mag je niet missen!!!!!!!!!!!!!! 

 

Drager Video
Beeld kwaliteit Goed
Geluid kwaliteit Goed (stereo)
Ondertiteling Geen
Taal Engels
Uitgever Eastern heroes
Waardering        6/10

Terug naar het overzicht.