home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..
Duel of the ultimate weapons (1983)

Gwangdongwan So Hwa-jin, Death weapons 

Acteurs Hwang Jan Lee EXTRA'S 
David Chung  
Simon Lin - Trailer
-
-
Regisseur Kim Chin Yung -
Speelduur 85 min -
Productie maatschappij -

 

Don Wang (Hwang Jan Lee) is een getalenteerde jonge vechter die door het hele land alles en iedereen uitdaagt. Zodra hij ergens in de buurt is, verspreidt het nieuws van zijn aanwezigheid snel. Iedere martial artist maakt zich klaar om de strijd met hem aan te gaan, maar door zijn geweldige vaardigheid wint Don Wang altijd. Een zoon van een bekende kung fu leraar heeft het drukker met zijn handeltje in de stad dan met het trainen van kung fu. Met drie vrienden maakt hij wijn en de buurt onveilig. Als een oude man zich meldt en een huifkar vol vrouwen te koop aanbiedt, twijfelt de jongen geen minuut en koopt de hele voorraad op. Maar de oude zwendelaar heeft hem bedrogen en op een fluitsignaal verdwijnen de dames in de nacht en weg is zijn geld. De volgende dag staat de oude baas bij hem op de stoep en het blijkt een bekende van zijn vader te zijn. De man komt hem ophalen om een man van hem te maken. Met tegenzin stapt hij in de huifkar om ver van huis een zware training van een half jaar te ondergaan. Maar na korte tijd is hij het al zat en vlucht naar huis om daar de schade aan te treffen die Don Wang veroorzaakt heeft.

Een film uit Korea en dat kan je meestal zien aan de kleuren. Vaak zitten er minder kleurtinten in de achtergrond waardoor de film een stuk grauwer wordt. De kleuren die wel gebruikt worden zitten bijna altijd in de kleding en zijn meestal basiskleuren zoals rood, blauw en geel en deze knallen echt van je scherm af. Het verhaal is duidelijk tijdens het filmen bedacht en stelt dus niet erg veel voor. Met als uitgangspunt de drie hoofdkarakters en dan maar filmen. Veel flauwe humor die niet echt overkomt, maar tijdens de opnames voor de acteurs zeker voor leuke momenten gezorgd moet hebben. De baard en pruik van de zwervende kung fu meester is werkelijk hilarische en een tikkeltje overdreven. De gevechten zijn vrijwel zonder acrobatiek en zoals algemeen bekend steelt Whang Jan Lee natuurlijk de show. Alles wat hij doet komt even realistische over, hij is en blijft een van de beste martial arts acteurs. Een hoop keiharde trappen en weinig handwerk in de gevechten, maar zeker de moeite van het kijken waard. De twee andere hoofdrol spelers zijn voor mij beide onbekenden, maar zorgen voor leuke trainingsscènes en leuke gevechten. Er zit toch duidelijk verschil tussen Koreaanse choreografie en wat er uit Hongkong komt. Zoals al genoemd minder acrobatiek, de shots zijn meestal iets minder lang en er wordt meer met de benen gewerkt. Logische want Korea is natuurlijk de thuisbasis van het teakwondo. Zet dus je verstand op nul en geniet van de meesterlijk gevechten van Hwang Jan Lee die je zeker verbaasd zal doen staan door zijn snelheid en kracht.

 

Drager Dvd
Beeld kwaliteit Redelijk 
Geluid kwaliteit Redelijk
Ondertiteling Geen
Taal Engels
Uitgever Vengeance video
Waardering          6/10

Terug naar het overzicht.

 

Nieuwsbrief