home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..Angela Mao Ying

Maau Ying, Mao Fu Ying, 

Geboorte datum: 20-09-1950

Op vijfjarige leeftijd begon Angela Mao Ying haar training in de Fu Shing opera school in Taiwan. Ze deelde de lessen samen met James Tien, Chang Yi, Lee Yi Min en Judy Lee. Op twaalfjarige leeftijd ging ze samen met de rest van haar klas op tournee door Amerika en Japan . Een jaar later begon ze haar training bij de Hai Kwang opera school, een school die bekend stond om zijn intensieve trainingen en strenge regels. Er gaan zelfs verhalen dat er leerlingen tijdens trainingen overleden zijn of verlamd voor het leven. Al deze zware training wierp zijn vruchten af in 1970. Ze kreeg een rol aangeboden in de film 'Angry river' door Golden Harvest regisseur Wong Fung. Nog vijf jaar bleef Angela Mao Ying films maken voor Golden Harvest, bijna allemaal even succesvol. Haar doorbraak in het westen kwam met 'Lady whirlwind' en "Hapkido'. Dit zijn  beiden films waarin ze het zwaard verruilde voor vuist tegen vuist gevechten. Nadat ze 'Golden Harvest' verliet speelde ze in diverse individuele producties, haar laatste kung fu film was 'Dance of death'. Hierna speelde ze nog wel kleine rollen in films, om in 1988 voorgoed te stoppen met het maken van films. Momenteel woont Angela Mao Ying in New York of in Taiwan en heeft geen plannen meer om nog in films te spelen. 

Geselecteerde films:

Angry river, the

The Invincible Eight (1971)

Hapkido (1972)

Back Alley Princes (1973) 

Fate of Lee Khan (1973)

Enter the Dragon (1973)

Dance of death (1976)

Broken oath (1977)

Legendary Strike, The (1978) 

Snake Deadly Act (1980)

Hap ki do

Broken oath

Terug naar het overzicht.