home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..

Mighty four

Bruce against the odds, Lone Shaolin Avenger, Big boss 2

Acteurs Casanova Wong EXTRA'S 
Yang Wei - Original Trailer 
Li Ying Ying -
Elton Chong -
-
Regisseur Cheng Kay Ying -
Speelduur 84 min -
Productie maatschappij ifd films -

 

Een jonge (Casanova Wong) is getuige van de moord op zijn vader, gepleegd door een oude geliefde van zijn moeder. De moordenaar vraagt de vrouw om samen met haar zoon bij hem te komen wonen. De vrouw stemt in, maar pleegt direct daarna zelfmoord. De zoon blijkt onvindbaar, maar wordt later door zijn oom opgevoed en getraind in kung fu. Jaren later vindt de jongen dat hij er klaar voor is om wraak te nemen. Maar zijn oom is het hier niet mee eens en verbiedt hem om te gaan. De zelfde avond verteld zijn oom dat de jongen, vlak na zijn geboorte, uitgehuwelijkt is aan de dochter van de beste vriend ( Li Ying Ying) van zijn vader. Deze vrouw is al jaren spoorloos, maar heeft het zelfde doel als de jongen, wraak nemen op de man die hun ouderd vermoordde. Met dit verhaal in zijn achterhoofd gaat hij toch op pad om zijn missie te volbrengen. Zijn oom krijgt uiteindelijk gelijk. De jongen wordt gevangen gezet in het fort, om later gered te worden door een mysterieuze vrouw. De training begint opnieuw om de klus eens en voor altijd af te maken.  

Een film uit Korea met een van hun beste acteurs op kung fu gebied, Casanova Wong. Het verhaal stelt, zoals gewoonlijk, niet zoveel voor, maar de film is alles behalve saai. De locaties en de kostuums zijn natuurlijk anders als die we gewend zijn uit Hongkong films. In het begin is alles een beetje wennen. Zodra je beetje door krijgt wat voor soort film het is wordt alles bijzonder vermakelijk. De gevechten bestaan hoofdzakelijk uit korte shots, helaas dus geen lange series van bewegingen. Verder wordt er hoofdzakelijk met de benen gevochten met als aanvulling diverse wapens. Casanova Wong laat geweldig zijn assortiment aan trappen zien, maar doet helaas niet meer dan dit. De karakters hebben allemaal wel uitstraling, maar niet echt diepgang. De drie hoofdrolspelers zijn de enige die er echt uitspringen, voor de rest presteert iedereen maar matig. Toch heb ik me bijzonder vermaakt tijdens het kijken van 'Mighty four'. Alles wordt leuk in beeld gebracht en gaat schaamteloos over de top. Mensen worden de lucht in geslagen (of liever gezegd getrokken) om een paar seconden later weer neer te komen en weg geschopt te worden. Twee sterke kerels worden door middel van radslagen langzaam de grond in getimmerd, en verdwijnen dus ook langzaam in het zand. Ook wordt er meerdere malen gebruik gemaakt van beelden die achteruit afgespeeld worden, zodat het net lijkt dat ze onmogelijke vaardigheden hebben.  Behoorlijk verrassend dus en zo in beeld gebracht dat het net acceptabel is. Al met al niet helemaal wat je verwacht als je het schijfje in je dvd speler legt, toch zal je aangenaam verast worden als je die knop even om kan zetten, maar dat is natuurlijk iedereen voor zich. 

Copyright kungfufilms.nl (2003)

 

Drager dvd
Beeld kwaliteit Goed
Geluid kwaliteit redelijk
Ondertiteling geen
Taal Engels
Uitgever Vengeance video
Waardering          6/10

Terug naar het overzicht.