home           nieuws          filmrecensies          acteurs           artikelen         forum           links         contact
Of je nu op zoek bent naar old skool, jaren tachtig, moderne Hongkong films of enige ander vorm van Aziatische cinema of cult www.hkflix.com is de site waar je moet zijn. Met deze reden is www.kungfufilms.nl ook trots om hun als partner te hebben.

  ..

.


Simon Yuen (r.i.p.)

Yuen Siu Tien

Geboorte datum: 1912

Een veteraan uit de Peking opera, Simon Yuen speelde in meer dan honderd gekostumeerde zwart/wit drama's uit Kanton en diverse Shaw producties. Iedereen kent hem als Sam the Seed de oude bedelaar in "Snake in the eagle shadow" een rol die hij aangeboden kreeg door zijn oudste zoon en regisseur Yuen Woo Ping. Niet veeleisend als hij was speelde hij diverse rollen in films die inspeelde op het succes van "Snake in the eagle shadow". Tijdens het filmen van "Sleeping fist" in Taiwan was hij verplicht iedere nacht van hotel te wisselen om de opdringerige producers die contact hadden met de maffia op een af stand te houden. Iedereen probeerde geld te verdienen aan zijn succes. Helaas is Simon Yuen overleden in 1980, de scenes uit " the magnificent butcher" waar hij op dat moment voor aan het filmen was zijn later op nieuw op genomen met Fan Mei San. Zijn laatste film die hij volledig af gemaakt heeft was "The buddhist fist", die ook door yuen Woo Ping geregisseerd werd. Simon Yuen was een geweldig acteur die vele van ons diverse goede herinneringen heeft bezorgd en diverse ongeėvenaarde rollen op zijn naam heeft staan.

Geselecteerde films:

Drunken master strikes back (????)

Master with cracked fingers (1972)

Shaolin chamber of death (1976)

Drunken master (1978)

Snake in the eagle shadow (1978)

36th chambers of shaolin (1978)

Crystal fist (1978)

Dance of the drunk mantis (1979)

Mystery of chessboxin (1979)

Drunken arts, crippled fist (1979)

Story of drunken master (1979)

Shaolin challenges ninja (1979)

World of drunken master (1979)

Magnificent butcher (1979)

Sleeping fist (1980)

Drunken master slippery snake (1980)

Six direction boxer (1980)

Horseboxing killer (1980)

Buddist fist (1980)

Drunken master

Snake in the eagle shadow

Sleeping fist

Terug naar het overzicht.